| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Moradin
Przyjaciel "japonki"

Płeć:  Wiek: 22 Dołączył: 13 Wrz 2007 Posty: 193 Skąd: Kalisz
|
|
Myślałem, żeby nie dawać nowego tematu, tylko podczepić to pod "Kuchnię", ale jeżeli będzie taka potrzeba to moderacja się tym zajmie.
1. Chciałbym wiedzieć, co pijecie, czy dużo pijecie, czy w ogóle pijecie, a jeżeli pijecie, to co? Jeżeli macie jakieś przepisy na drinki, to to jest właściwe miejsce żeby się nimi podzielić.
2. Specjalnie napisałem "Tytoń" a nie, papierosy. Mam na myśli, czy palicie, czy dużo palicie, czy w ogóle coś palicie, a jeżeli palicie, to co i czemu cygara?
Pozwólcie, że zacznę.
1. Ogólnie alkoholu nie piję. (Od skończenia gimnazjum dokładnie), ewentualnie, czasem piwko ze znajomymi, ale to już musi być naprawdę okazja. Jednak ostatnio zakochałem się w pewnym drinku. Nazwy nie znam. Mianowicie: 1/3 szklanki Malibu. 2x więcej Mleka Zagęszczonego. Skruszone 6 kostek lodu. Wszystko wrzucamy do szejkera (no co, w Polsce jesteśmy), i trzęsiemy. Podczas trzęsienia, trzepania (jak zwał, tak zwał) można sobie potańczyć. Naprawdę dobre ćwiczenie . Następnie wlewamy powstałą pianę do niskich szklanek i można się delektować.
2. Papierosów nie palę, chociaż był w moim życiu taki okres, że zaciągałem się, żeby nie zgasło . Parę lat temu zakochałem się w cygarach. Są dwa które uwielbiam. Pierwsze to naturalne Vasco da Gama, a drugie to waniliowe El Capitane. Nie są to oczywiście cygara z wyższej półki, każde kosztuje w granicach 15 zł. Ale smakiem nie odbiegają marką takim jak np. Kohime. (150zł/sz). Niestety bariera finansowa nie pozwala mi na ten luksus za często. Może to i dobrze, bo wtedy pewnie przestały by mi wystarczać tylko te 2 rodzaje.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aki
Uzależniony ^_^

Płeć:  Wiek: 21 Dołączył: 30 Sie 2006 Posty: 465 Skąd: Ostrów Wlkp. / Wrocław
|
|
Najpierw były narkotyki, a teraz alkohol i tytoń ;P
1. Był taki okres w moim życiu (parę miesięcy) kiedy to ze znajomymi piłam tanie wino w parku. Siara nie smakowała, ale piło się dalej, i miało się oczy dookoła głowy, bo nie wiadomo było kiedy SM mogło się pojawić.
Co pije? Wino i wódkę z sokiem. Piwa nie pijam.
Czy dużo pije? Nie. Nie chcę się upić. Nigdy nie miałam kaca. Pije tylko jak jest okazja, czyli jakaś impreza, by uczcić coś czy po prostu utopić robaka.
Nie znam żadnych przepisów na drinki.
2. Nie pale. Ani papierosów, ani cygar, ani skrętów, ani innego świństwa. Nigdy nie paliłam, nie pale i nigdy nie będę. I nienawidzę jak ktoś pali przy mnie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yoshida
Expert

Płeć:  Wiek: 21 Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 925 Skąd: szukaj w Krakowie
|
|
1. Nie pije. Do 18roku życia nawet kropelki, dalej również nie(ewentualnie jednego drinka pijąc za czyjeś zdrowie na imprezie rodzinnej - bardzo rzadko)
2. Nie pale, w ogóle, nie paliłem i nie będę palił, brzydzę się tym. _________________ 絶対なんて信じない!
不可能なんてない!
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Toshiko
Uzależniony ^_^

|
|
1. w gimnazjum zdarzało mi się wypić arizone na 10 mninutowej przerwie, wrócić na lekcję muzyki i śpiewać. lubie sir edwardsa, metaxe i lecha z dużą ilością soku. wódką od roku się brzydzę, aczkolwiek wypiłam raz sama 0,5l. kaca miałam raz, kiedy po raz pierwszy wypiłam wino, czyli na kerygmacie w 2003 (chyba) roku^^
2. rok paliłam. teraz już raczej tego nie robię, chociaż czasami sobie zapale (szczególnie wtedy, kiedy jestem zdenerwowana). Nigdy nie paliłam cygar ani zioła, chociaż to ostatnie wiele razy mi proponowano. _________________
http://i-japonia.pl/forum/index.php |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ookami
Uzależniony ^_^

Płeć:  Wiek: 25 Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 462 Skąd: Bydgoszcz
|
|
1. Nie piję(nawet okazyjnie).
2. Nie palę(obrzydlistwo).
3. Nie ćpam(są inne metody upiększania swojego światopoglądu i doznań). _________________
"Another day, another corpse." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dav
Uzależniony ^_^

|
|
| Ookami napisał: | 1. Nie piję(nawet okazyjnie).
3. Nie ćpam(są inne metody upiększania swojego światopoglądu i doznań). |
Dokładnie ze mną tak samo jest No może czasem wypiję ze znajomymi, ale to tak nie więcej niż raz na 9 miesięcy. A i tak nie dużo. Po prostu nie lubię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beret92
Przyjaciel "japonki"

|
|
1. Nie piję (jak już to naprawdę śladowe ilości i dla smaku, nie upicia się)
2. Nie palę.
3. Nie ćpam.
Jestem uznawany przez całe moje codzienne otoczenie za nienormalnego.
Dziękuję. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jack_14
Uzależniony ^_^

Płeć:  Wiek: 22 Dołączył: 22 Sty 2007 Posty: 490 Skąd: Legnica
|
|
!.Wypić się czasami zdarza ale z umiarem , wódka, advocat, z rzadka też piwo.
2.Nie palę
| Cytat: |
|
To już cecha wspólna sporej części z nas ^^ _________________ 白いのも 黒いのも どっちの 私 です。。。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dav
Uzależniony ^_^

|
|
| beret92 napisał: |
|
Ja też, ale z innego nieco powodu. Kupuję oryginalne gry i przez to jestem inny niż wszyscy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shirokami
Początkujący

Płeć:  Wiek: 16 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 11 Skąd: Bolesławiec
|
|
!Nie piję
Nie palę
Nie ćpam
Hmmm ja pamiętam jeszcze jak chodziłam do podstawówki to u nas<dzieci> paliły zioło...bo ogółem alkohol i papierosy były na porządku dziennym...ehh ciesze sie, że na tym forum nie ma pijaków i ćpunów _________________ Kiite gokuraku mite jigoku;)
http://www.fotka.pl/profil/lena6684/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Colt
Uzależniony ^_^

|
|
| Dav napisał: | | Ookami napisał: | 1. Nie piję(nawet okazyjnie).
3. Nie ćpam(są inne metody upiększania swojego światopoglądu i doznań). |
Dokładnie ze mną tak samo jest No może czasem wypiję ze znajomymi, ale to tak nie więcej niż raz na 9 miesięcy. A i tak nie dużo. Po prostu nie lubię. |
Nie powinieneś wcale ponieważ nie masz 18 lat jeszcze! To tak na przyszłość młody człowieku  _________________ http://kamiiru.deviantart.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kocyk85
Bywalec

Płeć:  Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 21 Skąd: Kocmyrzów
|
|
Nie palę, bo to paskudztwo. Jeżeli chodzi o narkotyki to tylko kofeina, którą absorbuję z kawy (kawa, bogini wszelkich napojów) A alkohol? Nieoceniony mistrz polskiego felietonu Stefan Kisielewski powiedział kiedyś: "Nie ufam ludziom, którzy nie piją alkoholu. Są niebezpieczni". Ja mimo wszystko ufam takim ludziom. Sam piję alkohol, głównie piwo i wódkę, nie wzgardzę też dobrym winem i whisky z lodem, innych "perfum" nie pijam. Piję dosyć rzadko choć przyznam, że zdarzyło mi się parę razy upić. W końcu "Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce". No, prawie nic. _________________ "Alteri vivas opertet, si tibi vis vivere"
(Horacy) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Erika18
Bywalec

Płeć:  Wiek: 20 Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 41 Skąd: Kłodzko
|
|
Heh..ja nie palę, bo papierosy dla mnie są obrzydliwe. I dziwie się ludziom, którzy to robią, ale to już ich sprawa. Jak chcą zniszczyc sobie zdrowie to mówi się trudno...z alkoholem to u mnie różnie bywa okazyjne lubię sobie wypic i przyznam się bez bicia, że parę razy zdarzyło mi się upic ...ale przecież tak naprawdę to wszystko jest dla ludzi ..ważne by nie przekraczac pewnych granic  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
basiulek
Expert

Płeć:  Wiek: 20 Dołączył: 05 Lut 2007 Posty: 711 Skąd: Białystok
|
|
1. Piłam już w gimnazjum. Od września nie piję w ogóle (no jedno piwo na swojej 18stce wypiłam). Jak już się zdarzy wypić piwo to warka i lech, wódka ujdzie, advocatem nie pogardzę, piłam też wino mszalne, ale mi się nie spodobało W ogóle wina nie lubię.
2. Bywało, że sobie zapaliłam, ale było to bardzo dawno i bardzo rzadko. Aktualnie nie cierpię papierosów, a cygara też mnie nie rajcują, bo również próbowałam.
3. Byłam bliska zajaraniu zioła, lecz w porę zmieniłam zdanie. Nie zamierzam ani jarać, ani ćpać. _________________ "Bo to co nas odróżnia, najmocniej przyciąga"  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
usagi
Expert

Płeć:  Wiek: 32 Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 737 Skąd: obecnie Węgry- Pápa
|
|
Pamiętam smaki większości win i nalewek od cincina przez Arizonę na czarnej perle kończąc. Niestety chłamu nie lubię, więc od pewnego czasu przeszedłem na Dżin, a potem to już w ogóle, ledwo parę żubrów i kulki po irlandzku zakrapiane napoleonem:P _________________ 頭の大きい人は運がいい
Przeznaczenie czeka na ludzi z "dużą " głową.
telefonu brak |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|