Kurs japońskiego Kurs japońskiego

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Alkohol i Tytoń
Idź do strony 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Rozmowy niekontrolowane
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Moradin

Przyjaciel "japonki"
Przyjaciel

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 17:33    Temat postu: Alkohol i Tytoń Odpowiedz z cytatem

Myślałem, żeby nie dawać nowego tematu, tylko podczepić to pod "Kuchnię", ale jeżeli będzie taka potrzeba to moderacja się tym zajmie.

1. Chciałbym wiedzieć, co pijecie, czy dużo pijecie, czy w ogóle pijecie, a jeżeli pijecie, to co? Jeżeli macie jakieś przepisy na drinki, to to jest właściwe miejsce żeby się nimi podzielić.

2. Specjalnie napisałem "Tytoń" a nie, papierosy. Mam na myśli, czy palicie, czy dużo palicie, czy w ogóle coś palicie, a jeżeli palicie, to co i czemu cygara? Wink

Pozwólcie, że zacznę. Smile

1. Ogólnie alkoholu nie piję. (Od skończenia gimnazjum dokładnie), ewentualnie, czasem piwko ze znajomymi, ale to już musi być naprawdę okazja. Jednak ostatnio zakochałem się w pewnym drinku. Nazwy nie znam. Mianowicie: 1/3 szklanki Malibu. 2x więcej Mleka Zagęszczonego. Skruszone 6 kostek lodu. Wszystko wrzucamy do szejkera (no co, w Polsce jesteśmy), i trzęsiemy. Podczas trzęsienia, trzepania (jak zwał, tak zwał) można sobie potańczyć. Naprawdę dobre ćwiczenie Wink . Następnie wlewamy powstałą pianę do niskich szklanek i można się delektować.

2. Papierosów nie palę, chociaż był w moim życiu taki okres, że zaciągałem się, żeby nie zgasło Very Happy . Parę lat temu zakochałem się w cygarach. Są dwa które uwielbiam. Pierwsze to naturalne Vasco da Gama, a drugie to waniliowe El Capitane. Nie są to oczywiście cygara z wyższej półki, każde kosztuje w granicach 15 zł. Ale smakiem nie odbiegają marką takim jak np. Kohime. (150zł/sz). Niestety bariera finansowa nie pozwala mi na ten luksus za często. Może to i dobrze, bo wtedy pewnie przestały by mi wystarczać tylko te 2 rodzaje. Smile

Uzależniony ^_^
Uzależniony ^_^

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 18:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najpierw były narkotyki, a teraz alkohol i tytoń ;P

1. Był taki okres w moim życiu (parę miesięcy) kiedy to ze znajomymi piłam tanie wino w parku. Siara nie smakowała, ale piło się dalej, i miało się oczy dookoła głowy, bo nie wiadomo było kiedy SM mogło się pojawić.
Co pije? Wino i wódkę z sokiem. Piwa nie pijam.
Czy dużo pije? Nie. Nie chcę się upić. Nigdy nie miałam kaca. Pije tylko jak jest okazja, czyli jakaś impreza, by uczcić coś czy po prostu utopić robaka.
Nie znam żadnych przepisów na drinki.

2. Nie pale. Ani papierosów, ani cygar, ani skrętów, ani innego świństwa. Nigdy nie paliłam, nie pale i nigdy nie będę. I nienawidzę jak ktoś pali przy mnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Yoshida

Expert
Expert

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 18:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. Nie pije. Do 18roku życia nawet kropelki, dalej również nie(ewentualnie jednego drinka pijąc za czyjeś zdrowie na imprezie rodzinnej - bardzo rzadko)
2. Nie pale, w ogóle, nie paliłem i nie będę palił, brzydzę się tym.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Toshiko

Uzależniony ^_^
Uzależniony ^_^

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 19:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. w gimnazjum zdarzało mi się wypić arizone na 10 mninutowej przerwie, wrócić na lekcję muzyki i śpiewać. lubie sir edwardsa, metaxe i lecha z dużą ilością soku. wódką od roku się brzydzę, aczkolwiek wypiłam raz sama 0,5l. kaca miałam raz, kiedy po raz pierwszy wypiłam wino, czyli na kerygmacie w 2003 (chyba) roku^^
2. rok paliłam. teraz już raczej tego nie robię, chociaż czasami sobie zapale (szczególnie wtedy, kiedy jestem zdenerwowana). Nigdy nie paliłam cygar ani zioła, chociaż to ostatnie wiele razy mi proponowano.

http://i-japonia.pl/forum/index.php
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Ookami

Uzależniony ^_^
Uzależniony ^_^

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. Nie piję(nawet okazyjnie).
2. Nie palę(obrzydlistwo).
3. Nie ćpam(są inne metody upiększania swojego światopoglądu i doznań).

"Another day, another corpse."
Powrót do góry
Dav

Uzależniony ^_^
Uzależniony ^_^

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ookami napisał:

Dokładnie ze mną tak samo jest Wink No może czasem wypiję ze znajomymi, ale to tak nie więcej niż raz na 9 miesięcy. A i tak nie dużo. Po prostu nie lubię.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
beret92

Przyjaciel "japonki"
Przyjaciel

PostWysłany: Pią Lis 23, 2007 12:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. Nie piję (jak już to naprawdę śladowe ilości i dla smaku, nie upicia się)
2. Nie palę.
3. Nie ćpam.

Jestem uznawany przez całe moje codzienne otoczenie za nienormalnego.
Dziękuję.
Powrót do góry
Jack_14

Uzależniony ^_^
Uzależniony ^_^

PostWysłany: Pią Lis 23, 2007 16:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

!.Wypić się czasami zdarza ale z umiarem Smile, wódka, advocat, z rzadka też piwo.

2.Nie palę

Cytat:

To już cecha wspólna sporej części z nas ^^
Dav

Uzależniony ^_^
Uzależniony ^_^

PostWysłany: Pią Lis 23, 2007 16:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

beret92 napisał:

Ja też, ale z innego nieco powodu. Kupuję oryginalne gry i przez to jestem inny niż wszyscy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Shirokami

Początkujący
Początkujący

PostWysłany: Pią Lis 23, 2007 18:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

!Nie piję
Nie palę
Nie ćpam

Hmmm ja pamiętam jeszcze jak chodziłam do podstawówki to u nas<dzieci> paliły zioło...bo ogółem alkohol i papierosy były na porządku dziennym...ehh ciesze sie, że na tym forum nie ma pijaków i ćpunówWink
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Colt

Uzależniony ^_^
Uzależniony ^_^

PostWysłany: Pią Lis 23, 2007 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dav napisał:
Ookami napisał:

Dokładnie ze mną tak samo jest Wink No może czasem wypiję ze znajomymi, ale to tak nie więcej niż raz na 9 miesięcy. A i tak nie dużo. Po prostu nie lubię.

Nie powinieneś wcale ponieważ nie masz 18 lat jeszcze! To tak na przyszłość młody człowieku Twisted Evil
kocyk85

Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią Lis 23, 2007 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie palę, bo to paskudztwo. Jeżeli chodzi o narkotyki to tylko kofeina, którą absorbuję z kawy (kawa, bogini wszelkich napojów)Very Happy A alkohol? Nieoceniony mistrz polskiego felietonu Stefan Kisielewski powiedział kiedyś: "Nie ufam ludziom, którzy nie piją alkoholu. Są niebezpieczni". Ja mimo wszystko ufam takim ludziom. Sam piję alkohol, głównie piwo i wódkę, nie wzgardzę też dobrym winem i whisky z lodem, innych "perfum" nie pijam. Piję dosyć rzadko choć przyznam, że zdarzyło mi się parę razy upić. W końcu "Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce". No, prawie nic.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Erika18

Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią Lis 23, 2007 22:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh..ja nie palę, bo papierosy dla mnie są obrzydliwe. I dziwie się ludziom, którzy to robią, ale to już ich sprawa. Jak chcą zniszczyc sobie zdrowie to mówi się trudno...z alkoholem to u mnie różnie bywa Razz Razz okazyjne lubię sobie wypic i przyznam się bez bicia, że parę razy zdarzyło mi się upic Laughing ...ale przecież tak naprawdę to wszystko jest dla ludzi Razz ..ważne by nie przekraczac pewnych granic Smile
Powrót do góry
basiulek

Expert
Expert

PostWysłany: Sob Lis 24, 2007 10:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. Piłam już w gimnazjum. Od września nie piję w ogóle (no jedno piwo na swojej 18stce wypiłam). Jak już się zdarzy wypić piwo to warka i lech, wódka ujdzie, advocatem nie pogardzę, piłam też wino mszalne, ale mi się nie spodobało Razz W ogóle wina nie lubię.
2. Bywało, że sobie zapaliłam, ale było to bardzo dawno i bardzo rzadko. Aktualnie nie cierpię papierosów, a cygara też mnie nie rajcują, bo również próbowałam.
3. Byłam bliska zajaraniu zioła, lecz w porę zmieniłam zdanie. Nie zamierzam ani jarać, ani ćpać.
usagi

Expert
Expert

PostWysłany: Sob Lis 24, 2007 11:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pamiętam smaki większości win i nalewek od cincina przez Arizonę na czarnej perle kończąc. Niestety chłamu nie lubię, więc od pewnego czasu przeszedłem na Dżin, a potem to już w ogóle, ledwo parę żubrów i kulki po irlandzku zakrapiane napoleonem:P

Przeznaczenie czeka na ludzi z "dużą " głową.

telefonu brak
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Rozmowy niekontrolowane Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 0 z 13

Skocz do: